wmo radar > Gemeente Rotterdam gunt opdracht wijkteams jongeren aan Exodus, Futuro en wmo radar

Gemeente Rotterdam gunt opdracht wijkteams jongeren aan Exodus, Futuro en wmo radar

Per 1 januari 2024 met jongerencoaches actief in alle Rotterdamse wijkteams

Gemeente Rotterdam gunt de opdracht ‘wijkteams jongeren’ aan de combinatie Exodus, Futuro en wmo radar. De nieuwe opdracht start per 1 januari 2024 en heeft een looptijd van drie jaar. Deze kan drie keer verlengd worden tot maximaal negen jaar.

De combinatie Exodus, Futuro en wmo radar biedt met haar intensieve jongerenaanpak begeleidingstrajecten aan jongeren tussen de 12-27 jaar die toekomstperspectief dreigen te verliezen. Op dit moment is het samenwerkingsverband actief in 21 wijkteams. Vanaf 2024 breiden zij hun werk uit naar alle 43 wijkteams in Rotterdam.

In de afgelopen 10 jaar heeft het samenwerkingsverband bijna 4.000 kwetsbare Rotterdamse jongeren ondersteund en geholpen bij het contact met ouders/verzorgers, zelfstandig wonen, werken en/of weer een opleiding gaan volgen en bij het opbouwen van een inspirerende vriendenkring die hen behoedt voor een terugval.

De partners uit het samenwerkingsverband kijken ernaar uit om met deze kennis en ervaring verder aan de slag te gaan met de inhoudelijke doorontwikkeling van de wijkteams en nu ook jongerencoaches in andere delen van de stad te gaan begeleiden. Hierdoor wordt de methodische werkwijze op een bredere schaal in de stad geïntroduceerd en toegepast.

Daarbij is het streven dat jongeren ook na 1 januari 2024 hun vertrouwde hulpverlener behouden. Jongerencoaches die nu in dienst zijn bij de twee latende organisaties, zijn van harte welkom bij Exodus, Futuro en wmo radar.

Meer weten?
Neem contact op met Pieter van Schie, implementatiemanager via 06 287 871 61 of p.schie@bagroep.nl.