wmo radar > Eindfeest Powerklas+ omgetoverd tot geslaagd buurtfeest

Eindfeest Powerklas+ omgetoverd tot geslaagd buurtfeest

Om met jongeren aan hun sociaal-emotionele en schoolse vaardigheden te werken, organiseert wmo radar de Powerklas+. De zomervakantie staat voor de deur, dus werd er een eindactiviteit van de Powerklas+ in Delfshaven georganiseerd. Het feest was in eerste instantie bedoeld voor onze jonge deelnemers en hun ouders, maar wmo radar sluit natuurlijk niemand uit. En zo werd het eindfeest omgetoverd tot een heus en vooral geslaagd buurtfeest. In deze blog vertelt collega Vincent ons meer over het feest.

Delfshaven telt maar liefst vijf Powerklassen bestaande uit leerlingen die zich het hele schooljaar inzetten om goede cijfers te halen en verborgen talenten te ontdekken. Met de zomervakantie in zicht, wilden we deze klassen graag samenbrengen om het einde van het schooljaar te vieren. Daarom begonnen we twee maanden van tevoren met de voorbereidingen van het evenement. Dit was voor ons, maar ook voor onze stagiaires een leerzame periode.

Leerzame en leuke workshops
Begin deze maand was het zover. Om 08.00 uur in de ochtend verzamelden we op het Bospolderplein in Rotterdam West om het spelmateriaal op te tuigen. Toen alles klaarstond, gingen we naar het Huis van de Wijk Pier 80 om onze Powerkids en hun ouders en/of verzorgers welkom te heten. Er werden vier groepen gemaakt, zodat alle kids de vier workshops ‘Dans’, ‘Zalf maken’, ‘Weerbaarheidstraining’ en ‘Collage maken’ konden volgen. “De dansworkshop was echt heel leuk! We leerden een populaire TikTok choreo die ik al vaak online had bekeken. Het was bijzonder om dat nu een keer echt te beoefenen!”, deelde een van de deelnemers.

Sport en spel
Na de workshops liepen we naar het Bospolderplein voor het echte evenement. In eerste instantie was dit opgezet voor de Powerkids, maar het plein vulde zich al snel met jonge voorbijgangers uit de buurt. Ruim 60 kinderen sloten zich aan. Gelukkig hielpen de Powerouders van een groot aantal Powerkids ons met de lunchvoorbereiding. Iedereen maakte kennis met elkaar onder het genot van een goed gevuld bord. Toen het eten was gezakt, sprongen de kinderen op het luchtkussen, speelden ze het levensgrote tafelvoetbalspel en knotshockey.

Samenwerkingspartner
Onze collega’s van Thuis op Straat (TOS) hielpen bij het handhaven en begeleiden van de jeugd. Het is heel fijn om te merken dat je elkaar als welzijnspartner zo goed kan aanvullen bij het organiseren van wijkactiviteiten. “Ik sta nu al 8 maanden namens Thuis op Straat op het Bospolderplein om de jeugd te begeleiden. Dit is echter de eerste keer dat ik een evenement met zo veel kinderen heb meegemaakt.”

Zomerherinnering
Niet alleen onze partner, maar ook de kinderen uit de wijk vonden het bijzonder om een groot buurtfeest bij te wonen. Vooral omdat er nooit eerder zo’n groot feest plaatsvond waarbij de buurtbewoners betrokken werden. We zijn blij dat het eindfeest zo geslaagd was, er veel kinderen kennis hebben gemaakt met de Powerklas+ én ze een mooie zomerherinnering hebben.

Meedoen met de Powerklas+?
Tijdens de naschoolse bijeenkomsten volgen de Powerkids diverse workshops over het ontdekken en versterken van hun talenten, zelfvertrouwen, zelfbeeld, omgaan met emoties en omgaan met anderen. Daarnaast krijgen zij huiswerkondersteuning. Want wanneer je beter in je vel zit, kan je ook beter leren! Tijdens het opgroeien is de betrokkenheid van ouders ontzettend belangrijk. Doet jouw kind mee aan de Powerklas+? Dan ben jij een Powerouder! Ondersteun ons bijvoorbeeld bij activiteiten en volg samen met andere Powerouders bijeenkomsten over alledaagse vragen en thema’s rondom opgroeien. Wij rekenen op jouw inzet, jij bent de expert!

Meedoen is altijd gratis. Wel moet je jezelf en je kind bij ons aanmelden. We bieden de Powerklas+ aan op meerdere locaties in het Centrum en Delfshaven.

Meer weten?

Centrum: Lavern Muller
Mobiel: 06 57 84 76 75
E-mail: lavernmuller@wmoradar.nl

Delfshaven: Vincent Wartena
Mobiel: 06 40 50 85 86
E-mail: vincentwartena@wmoradar.nl

Of kijk voor meer informatie op jonginrotterdam.nl