wmo radar > Deze Rotterdamse apps komen goed van pas tijdens de lockdown

Deze Rotterdamse apps komen goed van pas tijdens de lockdown

Het ziet er helaas naar uit dat de lockdown nog wel even aanhoudt. Om Rotterdammers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode, delen we onderstaand een lijstje met nuttige en leuke apps van Rotterdamse bodem. Om alleen óf samen met anderen gebruik van te maken. Want, bij wmo radar geloven we in mensen die vanuit zelfvertrouwen keuzes maken en klaarstaan voor elkaar.

 

De Corona Check
Voel jij je niet lekker of ken je iemand met vervelende klachten? Dan kun je terecht bij De Corona Check. Via deze app kunnen gebruikers vragen invullen over de klachten waarna een medisch team de antwoorden beoordeelt en ingrijpt indien nodig. Het idee van de app is dat artsen het minder druk krijgen, zodat de zorg goed bereikbaar blijft voor mensen die het echt nodig hebben. De app is ontwikkeld door het Maasstad Ziekenhuis en was in eerste instantie enkel beschikbaar voor inwoners van Rotterdam en omstreken. Inmiddels telt de app zeven deelnemende ziekenhuizen en kunnen meer mensen door het land zich op een laagdrempelige manier laten testen op corona.

 

Rotterdam Routes
Samen of alleen wandelen is een razend populaire activiteit sinds de lockdown. Rotterdammers die hun standaard route zat zijn, kunnen het hart ophalen met Rotterdam Routes. Deze app toont de parels van de stad aan de hand van diverse wandelroutes. Deze variëren tussen de 2 en 26 kilometer in verschillende wijken. Alle routes hebben een eigen onderwerp, zoals de wederopbouw en Rotterdamse iconen. Leuk feitje: de app is voorzien van audiogidsen. De audiogidsen vertellen het verhaal van onze stad op creatieve wijze en met een persoonlijk karakter. Dit is de ideale app voor stadsbewoners die Rotterdam op een verfrissende manier willen ontdekken.

 

Straatnamen van Rotterdam
Rotterdam telt maar liefst 4.271 straten die allemaal een bijzondere herkomst en betekenis hebben. De app ‘Straatnamen van Rotterdam’ toont deze herkomst en betekenis van álle straatnamen in Rotterdam. Gebruikers kunnen over de kaart dwalen om nieuwe straten te ontdekken, maar ook specifiek op zoek gaan naar bepaalde straatnamen, woorden of personen. Op deze manier ontdekken zelfs de meest doorgewinterde Rotterdammers nieuwe plekken en een stukje geschiedenis van Rotterdam. Tip: dit is natuurlijk een leuke app om met je buren en/of buurtgenoten te delen!

 

OPEN Rotterdam
OPEN Rotterdam is een lokale publieke omroep. Via de OPEN Rotterdam app blijven gebruikers op de hoogte van de gebeurtenissen in de regio Rotterdam. Het platform behandelt uiteenlopende onderwerpen, zoals cultuur, politiek en de Rotterdamse samenleving. Ook haakt OPEN Rotterdam in op verschillende gebieden in de stad. Het leuke is dat de content niet alleen uit nieuwsartikelen, maar ook uit verhalen en video’s van echte Rotterdammers bestaat. De app is een aanrader voor iedereen die wil weten wat er leeft in onze stad en onder de bewoners.

 

Grow It!
Het alsmaar thuiszitten en de uitzichtloosheid van de situatie rondom het coronavirus leveren veel stress op bij jongeren. Het onderzoeksteam van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis ontwikkelde een app om jongeren te helpen met emoties en psychische problemen te voorkomen. Zo fungeert ‘Grow It!’ als dagboek en geeft de app gebruikers dagelijks een opdracht, zoals ‘bak iets lekkers voor je buren’ of ‘geef een vriend een compliment’. De data van de jongeren die de app gebruiken, wordt met hun toestemming gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Ben of ken jij iemand die baat kan hebben bij deze app? Ga dan naar growitapp.nl.