wmo radar > De Slimme Zorg Estafette 2023

De Slimme Zorg Estafette 2023

Deze week start de Slimme Zorg Estafette 2023 met een inspirerende én interactieve online opening. In twee uur tijd bespreken verschillende experts en ervaringsdeskundigen de aanpak, resultaten en goede voorbeelden van slimme zorg. Vanuit wmo radar was Winnifred Lodders (Projectleider Slim in Huis) aanwezig. Zij nam de kijkers mee in ons eHealth project ‘Slim in Huis’, waarmee we thuiswonende senioren kennis laten maken met slimme hulpmiddelen. Slim in Huis combineert eHealth met traditionele ondersteuning waardoor meer Rotterdammers langer thuis kunnen blijven wonen. Het startsein werd gegeven door Minister Conny Helder van Langdurige Zorg & Sport.

Meer weten over Slim in Huis of over onze aanpak op het gebied van eHealth? Neem dan contact op met Winnifred Lodders via: WLodders@wmoradar.nl.

Over de Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette 2023 vindt plaats van 6 februari t/m 3 maart 2023. Tijdens de SZE staat innovatie centraal in de gehele gezondheidszorg: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. Belangrijke thema’s daarbij zijn o.a. de juiste zorg op de juiste plek, anders werken en succesvol opschalen. Het zijn de (domeinoverstijgende) samenwerkingen en interactie met deelnemers die de Estafette maken tot wat het is.
Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio.

  • Regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland): 6 t/m 10 februari
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 13 t/m 17 februari
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe): 20 t/m 24 februari
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 27 februari t/m 3 maart