wmo radar > De Hello-button en de Huizen van de Wijk van wmo radar

De Hello-button en de Huizen van de Wijk van wmo radar

Adrie Notenboom is een docent op basisschool De Kameleon in Charlois. Ze geeft naast kinderen ook volwassenen Nederlandse les. Daar hoorde ze van de cursisten dat zij het zo jammer vinden dat ze zo weinig kunnen oefenen. Daarom verzon Adrie de Hello-button, als mensen zien dat je die draagt, dan weten ze dat je open staat voor een praatje.

“Ik verspreid de buttons op de Huizen van de Wijk in Rotterdam West. Ik gebruik mijn vakantie om ze op zoveel mogelijk plekken neer te leggen in de hoop dat veel mensen ze pakken en bereid zijn om mee te doen”, vertelt Adrie. “Het is een gespreksstarter”, begint Sherina van Huis van de Wijk Post West. “Ik zag hem liggen en vroeg aan de coördinator of ik er een mocht opspelden. Die legden mij toen uit dat het was om met elkaar in contact te komen. Sindsdien draag ik ‘m bijna elke dag”, vertelt ze.

Op de fiets vervolgt Adrie haar route van Post West naar Huis van de Wijk Pier 80 in Delfshaven. Ook daar zet ze een bakje met buttons neer. Ze ontmoette daar ook Jos de Jong van het Huis van de Wijk, en hij is enthousiast. “Het is leuk en ik vind het tijd dat we elkaar weer eens wat meer aandacht geven. Zowel jong als oud. Een nobel streven om een beetje eenheid onder de mensen te kweken”, aldus Jos, een van de toppers van de Huizen van de Wijk van wmo radar in Delfshaven!