wmo radar > Dag van de Vrijwilliger

Dag van de Vrijwilliger

Bewoners voelen zich welkom en geholpen dankzij vrijwilligers

Vrijwilligers zijn niet weg te denken uit de samenleving. Sterker nog: een maatschappij zonder vrijwilligers is eigenlijk niet meer voor te stellen. Vrijwilligers dragen bij aan een sociale wijk en maken veel activiteiten bij wmo radar mogelijk. Waar mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander ontstaan vaak mooie contacten en bijzondere verhalen. Zo ook in de Huizen van de Wijk van wmo radar. Onder andere in de Rotterdamse wijken Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie worden bezoekers dagelijks welkom geheten door actieve vrijwilligers. Zij zetten zich in voor alle Rotterdammers. Voor jong en oud. In de Huizen van de Wijk en op straat. Wmo radar kan niet zonder vrijwilligers. En dat mag gezegd en gevierd worden. Op woensdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, werden verschillende activiteiten georganiseerd. Speciaal voor vrijwilligers.

In de Huizen van de Wijk ontmoeten Rotterdamse buurtbewoners elkaar en ondernemen ze samen activiteiten. “Onze vrijwilligers vormen op onze locaties een belangrijke spil in het web”, stelt Jelena Grmas vrijwilligerscoördinator bij wmo radar. “De balies van de Huizen van de Wijk worden bemand door vrijwilligers. Zij zijn daardoor hét aanspreekpunt van bezoekers.

Werkzaamheden
De vrijwilligers in de Huizen van de Wijk werken nauw samen met de coördinator. “Samen met de andere vrijwilligers zorgen zij ervoor dat wijkbewoners zich welkom voelen en geholpen worden met hun vragen”, verduidelijkt Jelena. “Als vrijwilliger in een Huis van de Wijk doe je verschillende dingen, zoals ’s morgens de deuren openen, koffie en thee schenken voor bezoekers, buurtbewoners ontvangen, telefoon beantwoorden en de ruimtes in orde maken. Andere vrijwilligers zijn taalmaatje of staan in de keuken en zetten heerlijke maaltijden op tafel voor buurtbewoners. Je hebt contact met verschillende mensen, want jong en oud komen naar de Huizen van de Wijk. Dat maakt het een extra mooie plek om als vrijwilliger aan de slag te gaan.”

Waardering
Met iedere vrijwilliger wordt besproken hoeveel uur iemand aan de slag wil en op welke dagen. “We vinden het fijn als iemand minimaal vier uur per week komt, meer uur is natuurlijk altijd mogelijk,” zegt Jelena. Wmo radar waardeert de inzet van de vrijwilligers enorm. “De vrijwilligers kunnen rekenen op extra’s, zoals de mogelijkheid om trainingen, cursussen of workshops te volgen.”

Ook vrijwilliger worden?

Vrijwilligers kunnen zich in de Huizen van de Wijk in heel Rotterdam inzetten, maar ook tijdens verschillende activiteiten van wmo radar in de wijken Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie. Ook vrijwilliger worden? Meer informatie is te vinden via onderstaande button. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Jelena Grmas via jelena.grmas@wmoradar.nl of bel 06 – 53 34 96 86. Een compleet overzicht van de vrijwilligersvacatures is te vinden op de website van Zorgzaam010.

Meer informatie