wmo radar > Cursus Digiwijzer: ‘Ik doe digitaal mee’

Cursus Digiwijzer: ‘Ik doe digitaal mee’

Vlog #1 Mevrouw van der Pol

Digitaal mee kunnen doen is niet alleen belangrijk, maar ook ontzettend handig! Toch is digitaal meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor de vlogserie ‘Ik doe digitaal mee’ spreekt Kristel Kuiper met mensen die digitaal vaardiger willen worden en daarvoor hulp hebben ingeschakeld. In de eerste vlog komt mevrouw van der Pol aan het woord. Tot een jaar geleden was mevrouw van der Pol nog niet actief op het internet. Mevrouw zat het afgelopen jaar veel thuis en had minder contact met de buitenwereld. Bovendien had ze nog nooit een smartphone en tablet in haar handen gehad. Mevrouw van der Pol wilde haar digitale vaardigheden ontwikkelen en heeft daarom de cursus ‘Digiwijzer’ – een initiatief van wmo radar vanuit het Netwerk Digitale Inclusie 55+ – gevolgd.

“Voor mij was deze cursus heel belangrijk en er ging een wereld voor me open”, vertelt mevrouw van der Pol. “Ik durfde het openbaar vervoer niet meer in. En ik kwam vast te zitten met mijn hobby’s. Ik kreeg geen nieuwe impulsen en ik kon niet meer een museum binnenlopen. Daarnaast verwaterde het contact met andere mensen die ver weg wonen.” Tijdens de workshops heeft mevrouw van der Pol veel geleerd. Zo kan ze inmiddels skypen met anderen en haalt ze haar dagelijkse inspiratie van Pinterest en YouTube.

Ook buurtcoach Karima Tarrahi is enthousiast over de cursus. Er kwamen namelijk veel signalen binnen vanuit de wijk. Meer weten? Bekijk dan de vlog: