wmo radar > Comfortwoning Delfshaven opent haar deuren

Comfortwoning Delfshaven opent haar deuren

Dankzij slimme producten langer zelfstandig thuis wonen

Na een feestelijke opening op 4 november door wethouder Richard Moti, gingen de deuren van onze splinternieuwe Comfortwoning open. In deze modelwoning vind je diverse slimme producten die het mogelijk maken om langer zelfstandig én veilig thuis te kunnen blijven wonen. Van een robotstofzuiger tot nachtverlichting. En van slimme rookmelders tot warmtekussens. De producten zijn verdeeld in de categorieën: veiligheid, gemak, welzijn en e-health.

De Comfortwoning Delfshaven is opgezet door wmo radar in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en de Thuisleefgroep. Speciaal voor alle bewoners van Delfshaven.

De sleutel overdragen
In 2019 werd de eerste Comfortwoning in Rotterdam Overschie met succes geopend. Het project werd met veel aandacht in de Nederlandse media gelanceerd. Al snel werden nieuwe Rotterdamse Comfortwoningen geopend: In Prins Alexander en IJsselmonde. En nu dus ook in Delfshaven.

Joke van Kervel (projectleider Comfortwoning Overschie) droeg het stokje symbolisch over aan het team van wmo radar in Delfshaven. Vervolgens kregen alle genodigden een uitgebreide rondleiding in de Comfortwoning, aan de Gijsinglaan 238 in Tussendijken.

‘Ik zou zeggen: kom vooral kijken!’
Cisca Bronswijk, buurtcoach bij wmo radar vertelt: ‘We hebben er allerlei hulpmiddelen. Er is ergonomisch bestek, voor als u uw handen niet goed kunt gebruiken. Of pantoffels met antislip, om vallen in huis te voorkomen. Hulpmiddelen hoeven niet altijd duur te zijn.’ Ook zijn er allerlei slimme apparaten. ‘Zo is er een seniorentablet, die het makkelijk maakt om te beeldbellen met familie of arts. En onze robotstofzuiger laat zien hoe hij de vloer schoonmaakt. Er kan veel. Vaak kunt u hulpmiddelen lenen via de Thuisleefbieb, om zelf uit te proberen. Ik zou zeggen: kom vooral kijken!’

Er is veel te zien in de Comfortwoning. Onze enthousiaste ambassadeurs Ahlam Ouchan, Chudeska Melfor, Cisca van Bronswijk en Germaine Rellum staan elke werkdag klaar voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding geven zij uitleg over alle producten. Via de Thuisleefbieb krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om bepaalde producten te lenen.

Bezoek de Comfortwoning

Breng een bezoek aan de Comfortwoning in Delfshaven en maak kennis met (technologische) oplossingen. De deuren staan elke maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur open.

Meer informatie