wmo radar > Chicks versus Boys XL Edition

Chicks versus Boys XL Edition

Meiden én jongens gaan in debat over grensoverschrijdend gedrag

Op woensdagavond 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, organiseren de jongeren van Chicks And The City (CATC), in samenwerking met wmo radar, een live ‘Chicks VERSUS Boys XL Edition’ event vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Het thema van dit event is: grensoverschrijdend gedrag.

Grensoverschrijdend gedrag is een actueel thema in Rotterdam. Maar wat is nu eigenlijk grensoverschrijdend gedrag? Wat vinden jongens van grensoverschrijdend gedrag? Wat is de kijk van meiden hierop? Zijn de meningen verdeeld of kunnen ze het met elkaar eens worden? Tijdens het event, dat trouwens door de jongeren zelf is georganiseerd, komen al dit soort vragen (en meer) aan bod. Ook zullen de jongeren bijgestaan worden door verschillende panelleden met expertise op het gebied van grensoverschrijdend gedrag.

Het wordt een interactieve avond waarop verschillende thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag centraal zullen staan. Op een eigentijdse manier gaan het publiek, de sprekers en de jongeren vanuit wmo radar en CATC met elkaar in gesprek. Deze dynamische avond vol interessante gesprekken wordt vastgelegd door middel van CATC-podcasts, die aanvullend met beeld worden opgenomen. De presentatie is in handen van presentatrice, mediamaker en oprichter van CATC, Natasja Morales. En dat doet ze samen met de deelnemende chicks en boys van dit project.

Jongerenparticipatie
Het Chicks VERSUS Boys XL Edition event is door de jongeren (leeftijd 15-25) zelf bedacht en georganiseerd. Tijdens een workshopreeks voorafgaand aan het live event gingen jongens en meiden, in de vorm van media experience workshops, aan de slag met het thema en de programmering van het event.

Over CATC
In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het project Chicks And The City: meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Inmiddels is CATC, 17 jaar later, uitgegroeid tot een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in verschillende media (live en online) worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube & TV series (Chicks On Screen), livestreams, mediaworkshops en educatieve events.
CATC is een talentontwikkelingstraject waarbij jongeren tussen 15 en 25 jaar uit de haarvaten van de stad leren door te doen. Het event is samengesteld en wordt georganiseerd door de jongens en meiden van CATC in samenwerking met wmo radar, begeleid door onze young professionals en (media) professionals.

Wanneer: woensdag 19 oktober
Waar: Bibliotheektheater Rotterdam
Start: 19.00-21.00 uur (inloop 18.30 uur)
Locatie: Hoogstraat 110