wmo radar > Buurtcoach Mieke Sandifort verdient prijs voor haar inzet voor Rotterdam

Buurtcoach Mieke Sandifort verdient prijs voor haar inzet voor Rotterdam

Buurtcoach Mieke Sandifort verdient prijs voor haar inzet voor Rotterdam

Als senior adviseur bij wmo radar, is Mieke Sandifort gespecialiseerd in wijkparticipatie. Daarom fungeert Mieke als buurtcoach bij Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel. Haar inzet voor het Oude Westen en Cool bleef de afgelopen periode niet alleen onopgemerkt door de buurtbewoners van deze wijk. De leden van de politieke partij GroenLinks nomineerden Mieke voor een waarderingsprijs. Ze nam de welverdiende prijs onlangs in ontvangst.

 

Harde inzet
Vanaf dag één staat Mieke in de klei naast de bewoners van het Oude Westen en Cool. “We zijn samen aan de slag gegaan met het ontdekken van hun talenten en organisatievermogen. Hier zijn veel mooie initiatieven uit voortgekomen in het kader van bijvoorbeeld taal, gezondheid, huiswerkbegeleiding, mantelzorg, cultuur en armoedebestrijding.”, vertelt Mieke. Sinds de uitbraak van het coronavirus zet Mieke zich nog harder in voor de bewoners van de Rotterdamse wijken. Zo heeft ze in samenwerking met de GGD een voorlichtingsteam ingezet om men in te lichten over de veranderingen die het virus met zich meebrengt. Ook heeft Mieke het Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel volledig coronaproof ingericht om het contact met de bewoners te behouden. Tot slot heeft ze een fonds en de gebiedscommissie Centrum overtuigd om 15000 euro te investeren in armoedebestrijding in de vorm van maaltijdvoorzieningen voor kwetsbare bewoners.

 

Verrast en verbaasd
De bewoners van het Oude Westen en Cool waarderen haar inzet, loyaliteit en vermogen om zich te verbinden aan betrokkenen in de wijk. Toch had Mieke nooit verwacht dat ze een prijs zou winnen voor iets wat voor haar heel gewoon is. “Ik was echt helemaal ondersteboven. Dit had ik nooit verwacht!” Mieke werd een paar dagen voor de prijsuitreiking gebeld door Judith Bokhove (Nederlandse bestuurster en politica van GroenLinks en sinds 5 juli 2018 wethouder van de gemeente Rotterdam). “Ik had Judith wel eens gesproken, maar ik kon niet plaatsen waarom zij mij thuis belde.” Judith vertelde dat zij veel mensen had gesproken die Mieke hadden genomineerd voor de waarderingsprijs voor mensen die positief bijdragen aan de leefbaarheid van de wijken in Rotterdam. Sterker nog: Mieke had de prijs gewonnen. “Nou ja zeg, wat is dit dan?”, Mieke reageerde bescheiden en verlegen.

 

Rotterdamse mentaliteit
Toch heeft de prijs een speciaal plekje gekregen. Maar niet in de prijzenkast! De prijs bestond uit een groot stuk handgemaakte chocolade waarvan Mieke en haar familie flink hebben genoten. De prijs smaakte niet alleen verrukkelijk, maar staat ook symbool als blijk van waardering voor de bewoners en het netwerk van professionals die hard werken aan de verbetering van Rotterdam. “Het is mooi om te zien dat we een creatieve insteek hebben gevonden voor het huidige gebruik van Huis van de Wijk de Gaffel. We kijken uit naar het optuigen van het toekomstige Huis van de Wijk in Cool.” Mieke is trots op wat er tot nu toe is bereikt en erkent dat dit niet had gekund zonder de hulp van de bewoners. “Ondanks de dagelijks sores, bieden ze altijd een helpende hand en blijven ze vrolijk. Deze mentaliteit vind je alleen in Rotterdam.”