wmo radar > Alzheimer Salon Delfshaven

Alzheimer Salon Delfshaven

Woensdag 13 september 2023 | 19.00 – 21.00 uur

Verschillende vormen van dementie
Dementie is een verzamelnaam voor ziektebeelden waarbij geheugenproblemen op de voorgrond staan, maar er zijn ook andere verschijnselen. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende vormen van dementie te onderscheiden. Woensdag 13 september zal Betty Birkenhäger, specialist ouderengeneeskunde bij Laurens, dieper ingaan op dit onderwerp. Naast de presentatie is er ook aandacht voor individuele vragen, aangezien het verloop van het dementieproces voor iedereen verschillend is

Wat is Alzheimer Salon Delfshaven?
Alzheimer Salon Delfshaven is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een prettige sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Het doel van de bijeenkomst is om voorlichting te geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Wat wordt er verteld?
Iedere keer staat er een ander onderwerp centraal. Denk bijvoorbeeld aan meer uitleg over dementie en de impact hiervan, medicatie, of omgangsadviezen. Er wordt een deskundige uitgenodigd om iets te vertellen. Voorafgaand en na afloop is er voldoende tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Voor wie is de Alzheimer Salon bedoeld?
Iedereen die vragen heeft over dementie kan in de Alzheimer Salon terecht; iemand die dementie heeft, of iemand die zorgt voor iemand met dementie en professionals zijn van harte welkom. Als u een bezoek aan de Alzheimer Salon wil brengen, kunt u gewoon langskomen. U hoeft zich niet aan te melden.

Locatie:
Alzheimer Salon Delfshaven
Laurens Delfshaven
Mathenesserlaan 500
3023 HL Rotterdam