wmo radar > Aftrap LVB-coalitie Tarwewijk

Aftrap LVB-coalitie Tarwewijk

Samen streven we naar preventief & toegankelijk aanbod

In Tarwewijk, Rotterdam Charlois, heeft 37% van de bewoners een licht verstandelijke beperking (LVB). Mensen met een LVB-indicatie zijn extra kwetsbaar. En toch blijkt dat er onvoldoende gesignaleerd en aangesloten wordt. Door gezamenlijk met elkaar op te trekken is meer aansluiting (tussen zorg en welzijn) en signalering mogelijk.

De afgelopen jaren hebben MEE Rotterdam Rijnmond en wmo radar veelvoudig de samenwerking opgezocht. Uitgerust met positieve ervaringen vanuit o.a. het project Goed Geland en waardevolle samenwerkingen tussen zorg en welzijn, vormen MEE Rotterdam Rijnmond en wmo radar: de LVB-coalitie in Tarwewijk

Samen streven we naar een preventief en toegankelijk aanbod, passende werkwijze en een soepele samenwerking met partners in de ondersteuning van mensen met een LVB. Binnen deze samenwerking staat samen leren centraal. We nemen eerst de tijd om samen te leren vanuit de praktijk en ervaringen op te doen. Hiervoor gaan we samen op pad om samen inhoud te geven aan wat nodig is voor de bewoner.