wmo radar > Innovatie in welzijn

Innovatie in welzijn

Innovatie & Ontwikkeling bij wmo radar

Wmo radar is een innovatieve welzijnsaanbieder. In Rotterdam Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie voeren we samen met anderen de brede welzijnsopdracht uit. Daarnaast zetten we ook allerlei stedelijke projecten op die de lokale aanpak versterken. We bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Dat doen we voor talentontwikkeling en toekomstperspectief van de jongste Rotterdammers. Voor senioren, zodat zij langer veiliger en gezond thuis kunnen blijven wonen. En om bewoners die zich in een kwetsbare situatie bevinden mee te kunnen laten doen in onze maatschappij.

Om daar te komen, is er een verandering nodig in de manier waarop de traditionele zorg in het sociale domein is georganiseerd. We stellen de behoefte van bewoners op nummer één. Daarna gaan we kijken wat er nodig is om zelfredzaamheid te bereiken en van welke (wettelijke) regelingen we daarvoor gebruik kunnen maken. Daarbij kijken we naar het totaalbeeld: we integreren zorg, dienstverlening en het sociale domein. Zo kunnen we goede zorg en ondersteuning bieden aan meer mensen tegen minder geld.

Innovatieteam wmo radar

Veronique Vaarten

Innovatie met speciale aandacht voor senioren

Voorbeelden uit de praktijk:

Comfortwoning
‘Voorkom vallen. Blijf bewegen’
VIT010
Slim in Huis (SET)

Peggy Manikus

Talentontwikkeling & toekomstperspectief jeugd

Voorbeelden uit de praktijk:

PLAYgrounds010
Jongerenhubs’

Annelies Smits

Innovatie met focus op veerkracht & zelfredzaamheid

Voorbeelden uit de praktijk:

Herstelacademie in de wijk
Beloftevolle Praktijken

Ons aanbod voor de wijk

Met onze activiteiten, initiatieven, locaties en de mensen die er werken zorgen we voor verbinding en interactie. Deze ideeën ontstaan vanuit signalering en de gesprekken met bewoners & lokale ondernemers.

Meer projecten & samenwerkingen