wmo radar > Gezonde Huizen van de Wijk

Gezonde Huizen van de Wijk

Wmo radar vindt het belangrijk dat kinderen en andere bezoekers zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen op onze locaties. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

We maken duidelijke afspraken over dit thema – en alle gezonde activiteiten die daaruit voortkomen – in het beleid binnen onze Huizen van de Wijk. We delen informatie op onze website, sociale media en natuurlijk in de Huizen van de Wijk zelf. Ook zorgen we ervoor dat vrijwilligers en werknemers dit uitdragen en ernaar handelen. Zo geven we kinderen het goede voorbeeld en bieden we iedereen een gezonde omgeving.

Richtlijnen Voedingscentrum

We hebben een gezond aanbod en presenteren dit aantrekkelijk en opvallend. Dat doen we volgens de ‘Richtlijnen Eetomgevingen’ die zijn opgesteld door het Voedingscentrum:

  • ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer ‘Schijf van Vijf’ producten
  • we presenteren gezondere en duurzamere keuzes op een aantrekkelijke en opvallende manier

Topprestatiebadges Huizen van de Wijk

Met een gezond voedingsaanbod in onze Huizen van de Wijk dragen we elke dag, samen met JOGG-Teamfit, steeds meer bij aan een gezonde wijk. En daarvoor zijn we beloond met ‘topprestatiebadges’ van de Gemeente Rotterdam. Op dinsdag 5 april 2022 reikte wethouder Christine Eskes de éérste badges uit aan vijf Huizen van de Wijk: het Westervolkshuis, Post West, Pier80, Schiemond en de Kip.

Samenwerking JOGG-Teamfit

Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Door een gezonder voedingsaanbod kunnen jongeren beter bewegen en slapen. Bovendien blijven ze op gezond gewicht en ervaren minder stress. Alles staat met elkaar in verbinding en voeding speelt daar een belangrijke rol in. Samen met JOGG-Teamfit zet wmo radar mooie stappen op weg naar een gezonde wijk!