SROI...regels van de overheid zeker!?

dinsdag, 16 september 2014

SROI…regels van de overheid zeker!?

Dat was onze eerste reactie toen wij in de opdracht van de gemeente Rotterdam een SROI verplichting kregen. Dat zal wel een hoop papierwerk, registratie en bureaucratische rompslomp geven. En het levert ons helemaal niets op. Hebben we wel werk voor mensen die al lang uit het werkproces zijn? Of mensen die door een verstandelijke of lichamelijke beperking overal worden geweigerd? Hebben we genoeg begeleidingscapaciteit?

En aan de andere kant ook wel een stemmetje in ons hoofd: Hoezo sociaal bedrijf? Kunnen we echt niets betekenen voor mensen die graag mee willen draaien in de samenleving? En hoe zit het met onze eigen medewerkers? Die hebben ook een kind of nichtje met een beperking. En we kennen tegenwoordig allemaal wel iemand die tijdens een verjaardag sombert dat hij geen werk heeft en zich afgeschreven voelt….

 

'Wat zijn we waard als ondernemer als we het bieden van een leeromgeving voor onze medewerkers belangrijk vinden, maar er in de praktijk er weinig aan doen?'

 

We genieten dagelijks

Wij hebben na intern beraad ja gezegd op de SROI verplichting van de gemeente. En ja dat is bij ons dan ook echt ja. Dan gaan we er voor en benutten de regeling optimaal en in ons voordeel. We hebben geïnvesteerd in tijd en menskracht, het komt allemaal niet aanwaaien. Nu, twee jaar verder, spreken we als ondernemer met ervaring … we genieten dagelijks van de keuze die we met SROI hebben gemaakt.

We zijn blij met de medewerkers met een uitkering die voor ons de telefoon opnemen, die de keuken runnen, die ramen zemen bij ouderen thuis enz. Het levert ons ook positieve waardering op van onze klanten.  En van andere bedrijven en collega-instellingen...

 

‘Goed dat jullie dit doen…dat zouden wij ook moeten doen!’

 

Concrete SROI; onze trots!

Wij zijn in staat gebleken om SROI positief in te vullen. Het is nu een vast element van onze bedrijfsvoering. Als ondernemers zijn we er trots op dat jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij ons werken. Wij zijn er trots op dat bewoners die langdurig een uitkering ontvangen weer meedoen in de samenleving. We investeren om te oogsten.

>>Lees meer over SROI in de praktijk in onze brochure
 

Overtuigd?

Een ondernemer van de Kruiskade zegt dan altijd tegen ons: 'een ondernemer gaat door waar anderen stoppen...Gas geven!'

 

Als je overweegt om gas te gaan geven dan komen wij bij je langs. Na een eerste kennismaking bepaal je of en welke aanpak voor SROI het beste bij jouw bedrijf past. In overleg werken we dan een concrete aanpak uit.

 

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op:

Han Paulides, h.paulides@wmoradar.nl, 06-53 47 23 72

Roxana Asmus, r.asmus@wmoradar.nl, 06-21 49 16 11

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie