De route van het ontmoeten

woensdag, 4 maart 2015

Veronique Vaarten, krachtcoach.

Eenzaamheid is van ons allemaal en het antwoord erop ook

Daarom ben ik gestart met 'De route van het Ontmoeten'. In Rotterdam Centrum zijn namelijk overal antwoorden op eenzaamheid te vinden. Er zijn plekken waar mensen terecht kunnen voor hulp bij praktische klussen, voor gezelschap, voor een spelletje of om een wandeling te maken. Op andere plaatsen krijg je informatie of advies, of steun bij verlies, ziekte en rouw.

 

Verbinding via een Facebook-groep

‘De route van het ontmoeten', verbindt al deze plekken met elkaar. Via een Facebook-groep en later dit jaar wil ik kijken hoe we de plekken kunnen bundelen in de Week tegen de Eenzaamheid.

Wekelijks ga ik op pad en breng ik via de Facebook-groep laagdrempelige ontmoetingsgelegenheden in beeld. Laagdrempelig betekent dat ouderen er zo heen kunnen. Dat er geen of een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd. En als iemand voor het eerst komt, dat degene hartelijk wordt ontvangen. Ik heb een start gemaakt met de Pollepel uit de Kipstraat en de krachtvrouwen uit het Oude Westen. En via de groep is het ook leuk om ervaringen te delen en elkaar op weg te helpen.

 

Week tegen de Eenzaamheid

In juni wil ik een bijeenkomst organiseren voor alle contactpersonen van activiteiten en initiatieven om met elkaar te kijken hoe we in de Week tegen de Eenzaamheid gezamenlijk de route in beeld kunnen brengen. Hoe we dat gaan doen dat ligt nog helemaal open. Dat wil ik graag met elkaar bedenken.

 

Ontmoeten is Doen: Doe Mee!

Hier vind je de link naar de facebookgroep:  https://www.facebook.com/groups/routevanhetontmoeten/

En ken je initiatieven die in de route horen, dan hoor ik het graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie