Project Startbaan


thema: Route 33

woensdag, 29 juni 2016

Door deelname van de jongerencoach van Route33/ Wmo Radar aan het Overschie Business Plaza ontbijt is contact ontstaan met Rotterdam The Hague Airport. Door dit contact is samenwerking ontstaan tussen beide partijen. De jongerencoaches zijn de laatste maanden actief met jongeren in gesprek over toeleiding naar werk en school. Twee jongeren uit Overschie zijn door toedoen van de jongerencoaches begeleidt richting deintake van Startbaan. Beide jongerenzijn aangenomen bij het scholings- en werk oriëntatie project Startbaan!

Jongeren een kans bieden

Startbaan is een samenwerkingsproject van het Rotterdam The Hague Airport en de Politie Eenheid Rotterdam. Drie toonaangevende Rotterdamse organisaties besloten vorig jaar om bij het initiatief aan te sluiten, te weten: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam), het Scheepvaart en Transport College en Korps Mariniers. Doel van Startbaan is om jongeren die niet over een startkwalificatie beschikken voor de arbeidsmarkt (MBO niveau 2 diploma) een kans te geven een certificaat te behalen.

Een baan

De jongeren volgen vier weken lang een intensief traject om verschillende certificaten te behalen en maken kennis met potentiele werkgevers. De vorderingen van de jongeren worden gevolgd door OPEN Rotterdam TV en Overschie010. De gemeente Rotterdam is er vanaf het begin actief bij het programma betrokken, vooral om de jongeren na het programma naar een baan te bemiddelen.

Programma Startbaan is één van de mogelijkheden om de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren te vergroten.

Maandelijks Business Plaza-ontbijt

De jongerencoaches van Route33/WmoRadar sluiten maandelijks aan bij het Business Plaza-ontbijt in Overschie. Door deel te nemen aan het ontbijt leren de jongerencoaches de bedrijven kennen en vice versa. Met als doel samenwerkingsverbanden op te zetten met ondernemers in en rond Overschie om zo samen de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren te vergroten.

Een ‘sollicitatiegesprek’ aanvragen

Daarnaast hebben de jongerencoaches een sollicitatieproject opgezet samen met Richard de Zoete van de Plusmarkt op de burgemeester Baumannlaan. Jongeren die het moeilijk vinden om te solliciteren, kunnen bij Richard een ‘sollicitatiegesprek’ aanvragen. Hier kunnen zij zich presenteren en proeven aan hoe een sollicitatie in zijn werk gaat. Na afloop van het gesprek ontvangen de jongeren feedback, die zij mee kunnen nemen in hun verdere sollicitaties. 

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie