Met Omroep Max door Overschie


thema: Route 33

maandag, 5 september 2016

Mevrouw Hoogendam wandelt samen met directeur Jan Slagter van Omroep Max in Overschie!

Directeur Jan Slagter van Omroep Max wil een huis voor ouderen met dementie in Overschie openen. De kleinschalige ‘opvang’ is bestemd voor mensen met alleen AOW en eventueel een klein pensioen. De zorg zal worden betaald uit persoonsgebonden budgetten (pgb’s).

Het voormalige ‘Huis Ter Schie’

De Omroep Max-baas heeft zijn oog laten vallen op een oud kloosterpand in Rotterdam-Overschie. Het voormalige ‘Huis Ter Schie’ aan de Pieter Postlaan. Waar in het verleden de Magdalenastichting was gevestigd en daarna de GGZ. Vorig jaar begon de zoektocht naar een pand nadat Jan Slagter het schrijnende verhaal had gehoord van Ben Oude Nijhuis. In het tv-programma Pauw vertelde Oude Nijhuis over de erbarmelijke situatie in het verpleeghuis waar zijn vrouw woonde. Er was volgens hem een groot tekort aan verzorgenden.

Mevrouw Hoogendam

Omroep Max nam contact op met Joke van Kervel, seniorencoach Wmo Radar/Route 33. Welke oudere bewoonster wilde met Jan Slagter voor de tv camera’s door het pand wandelen en haar mening erover geven? Joke vroeg aan mevrouw Hoogendam of zij mee wilde doen en deze zei meteen enthousiast ja! Mevrouw vindt het leuk om aan mee te werken bij deze omroep waar zij al jaren lid van is en ook vindt mevrouw het uitermate belangrijk dat juist ouderen met alleen AOW en een klein pensioen een goede en persoonlijke verzorging kunnen krijgen.

Seniorenappartementen

Er is ruimte in het pand voor drie groepen van acht ouderen. Met 3 verzorgenden per groep. Ook worden er een aantal seniorenappartementen gerealiseerd, waarvan 2 woningen voor echtparen zodat zij met lichte verzorging toch samen kunnen blijven wonen. Slagter gaat ervan uit dat het lukt met de financiering. "Het is een prachtig project dat een rendement van 5 procent oplevert. Dat is meer dan de huidige 0,5 procent die geld op dit moment oplevert", aldus de omroepbaas. Als de financiering rondkomt, gaat de nieuwe opvanglocatie volgend jaar open. Het oude klooster moet eerst nog worden verbouwd.

Tuin

Zoals op de foto’s te zien, werd er door beiden geanimeerd pratend het pand bekeken en de mooie grote tuin bezichtigd. Mevrouw Hoogendam gaf als tip om in de tuin behalve gerieflijke stoelen en leuke zitjes ook dieren rond te laten lopen. Zij heeft gelezen dat dit belangrijk is voor ouderen met dementie. Deze en meer tips werden in dank aanvaard en meegenomen. En… mevrouw wil zich samen met hondje Luna alvast graag opgeven voor een seniorenappartement !

De tv opname van de wandeling wordt in oktober uitgezonden via Omroep Max. De juiste datum en tijdstip laten wij zeker via deze krant en facebook van Route 33 aan de bewoners weten.

Een bijzonder leuke en inspirerende ervaring

Mevrouw Hoogendam en Joke van Kervel kregen na afloop beiden een prachtige bos bloemen voor de medewerking. En mevrouw Hoogendam vond het een bijzonder leuke en inspirerende ervaring, die ze niet had willen missen!

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje