Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam

zondag, 14 september 2014

Ariëtte interviewt Jo-Enna, leerling mediator van basisschool Babylon over Vreedzaam

 

A: Wat is je naam en je leeftijd?
J: Jo-Enna en ik ben twaalf jaar.

 

A: In welke klas zit je?
J: Groep zeven

 

A: Wat vind je zelf van de vreedzame school?
J: Ik vind de Vreedzame school heel erg leuk, omdat je verschillende opdrachten hebt die je met z’n tweeën doet. Je praat meestal over je gevoel of je doet een spelletje en ik ben mediator geworden omdat we een vreedzame school zijn.

 

A: Hoe zou je aan iemand uitleggen wat mediatie is?
J: Ik zou zeggen dat mediatie betekent dat kinderen uit de groepen die zien dat andere kinderen een conflict  hebben dit samen op gaan lossen.

 

A: Hoe kunnen de mama’s en papa’s van de kinderen op deze school zien dat dit een vreedzame school is?
J: Ik denk dat ze het merken aan de oranje hesjes die we dragen en dat we het ook vertellen.

 

A: Hoeveel keer per week doe je de mediatie en op welke dagen?
J: twee keer per week op dinsdag en vrijdag, ik werk met Younes.

 

A: Heb je vandaag al een mediatie gedaan?
J : Nee...lacht.

 

A: Hoe hebben ze jou gekozen als mediator?
J: We mochten op briefjes schrijven waarom we mediator wilden worden en ik heb toen op geschreven dat ik graag kinderen help en ik gun het iedereen om mediator te zijn.

 

A: Waarom denk je dat ze jou hebben gekozen?
J: Ik weet het niet zo goed maar ik denk omdat ik goed ben in kinderen helpen en ik maak kinderen ook meestal blij….lacht

 

A: Hoe merk je dat dat ze blij zijn?
J: Als ik bijvoorbeeld een grapje maak of ik kietel ze dan merk ik dat ze blij en vrolijk zijn.

 

A: Je zit nu in groep zeven, volgend jaar ga je nog verder met mediatie in groep acht. Weet je al of je na of buiten school iets wil blijven doen als mediator?
J: Buiten school zou ik eigenlijk nu ook al bemiddelen want bijvoorbeeld als ik buiten ben en ik zie twee kinderen bijvoorbeeld ruzie maken die ik ken dan zal ik ze ook helpen. Maar als het iemand is die ik niet ken dan doe ik niks want anders kom ik zelf in de problemen. Als het grote mensen zijn ga ik er ook niet tussen staan.

 

A: zijn er nog dingen waarvan jij vindt dat iedereen in het Oude Westen moet weten over de Vreedzame school?
J: Ja dat iedereen geen ruzie moet maken want kinderen moeten zich veilig voelen want kinderen worden veel gepest en dat vind ik best wel jammer.

 

A: Bedankt! Wil je een foto maken naast je leerling-mediatierooster?

 

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie