Hoogkwartierbewoonster aan het woord

dinsdag, 28 april 2015

geschreven door: René Drummen, bewoner Hoogkwartier 

Ze is 83 jaar en nog heel actief

Bij het zangkoor is zij de gangmaakster. Mevrouw Van Den Donker woont al sinds 1964 (dus al 51 jaar!) in het Hoogkwartier, eerst aan de Mariniersweg en nu aan de Kipstraat. Ze komt oorspronkelijk uit Crooswijk. Ze is geboren en getogen aan de Fredericksweg. 

‘Mijn man werkte bij de Oranjeboom brouwerij.
Toen hij een nieuwe management functie kreeg, regelde het bedrijf voor ons een huis aan de Mariniersweg. Een driekamerwoning met een douche, dat was grandioos! Mijn zoon kreeg een eigen kamer. Vroeger in Crooswijk was het behelpen: zo moesten we ons met een teiltje water wassen. Later kreeg mijn schoonmoeder, die in dezelfde straat woonde, een douche en toen gingen we bij haar douchen.

Het oostelijk deel van de Hoogstraat was een dood stuk, dat was zo jammer.
Met bijna geen winkels, alleen een fotozaak, zuigelingenbureau en kleuterzorg. Al had ik er een huis voor niks gekregen, dan had ik er niet willen wonen. Doodstil ‘s avonds. Ik ging vroeger met de metro en dan moest ik van de metrohalte Oostplein naar de Mariniersweg lopen; gelukkig was ik dan niet alleen, anders zou ik daar niet hebben durven lopen. De échte Hoogstraat begon pas bij de bibliotheek.  

De Hoogstraat ziet er nu veel gezelliger uit. 
Gezelliger door de plantjes, bankjes, al die terrassen, een koffiecorner en supermarkten bij de hand. Het gerucht gaat dat Lidl naar het Hoogkwartier komt. Cafe Cultura, daar kun je goed een wijntje drinken heb ik gehoord, maar daar zitten zoveel jongelui daar kan ik niet naar binnen :-).  

 

Sinds Radar er zit is het levendig geworden

Het is nu ook druk qua activiteiten in het wijkcentrum aan de Kipstraat, er wordt veel georganiseerd. Sinds Radar er zit is het levendig geworden. Je ruikt het buitenlandse eten tot boven. Het diner 'De Pollepel' op dinsdagavond is heel leuk'.

 

Wist je dat...
...er in de speeltuin ook een speciaal toestel is voor ouderen? Dat is echt weggegooid geld! Want er spelen alleen kinderen op, ouderen gaan daar toch niet op staan :-).

...er een grote molen heeft gestaan aan het einde van de Hoogstraat bij Oostplein? Die is in 1954 in brand gevlogen.

 

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Een mooie opstap naar werk Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie