Een mooie opstap naar werk

maandag, 2 februari 2015

Miriam Fröhlich, coördinator van wijkcentrum Post-West.

Bij Wmo Radar staan talentontwikkeling, meedoen en ondernemen centraal. En het Startcollege wil jongeren hun eigen talent laten ontdekken. Een verbinding en klik was er dus snel.

 

Leren in de praktijk

Ik heb nu in het wijkcentrum een viertal stagiaires van de afdeling techniek. Zij komen op maandag en op dinsdag de hele dag stage lopen samen met een docent. De stagiaires doen allerlei klussen in Post-West zoals: schilderen, dingen ophangen en lampen vervangen. Ook hebben we een administratieve stagiaire. Die begeleid ik, zij helpt mij met de administratie en bij de receptie.

We doen dit om de jongeren een kans te bieden om praktijkervaring op te doen en hopelijk is dit een opstap naar een reguliere baan.

 

Samenwerking in beeld

Het Startcollege heeft filmpjes gemaakt van de ondernemers en werkgevers waar ze mee samenwerken. Zo ook in het wijkcentrum Post-West.

 

Meer over het Startcollege

Jongeren van 16 jaar of ouder die geen vmbo- of mbo- diploma hebben kunnen bij het Startcollege van Zadkine terecht voor een AKA-opleiding. AKA betekent Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent. De opleiding duurt één jaar. Tijdens de opleiding gaan de jongeren twee dagen per week naar school en lopen ze drie dagen stage.

 

Delen

meer artikelen

Project Startbaan helpt Rotterdamse jongeren weer op weg Project Startbaan Jong 010 Overschie juni FEEST: Opening PrachtHuis Jongeren in Huis van de Wijk leren al doende de taal Hoe krijg je meer Powerrrr in Tussendijken? Financiële ondersteuning opent bijzondere deuren Welzijnswerk is geven en ook ontvangen Liefde uitdragen voor je kind hoe doe je dat? Hoe Rosario zijn leven verlicht Het is een rare tijd Radar TV - uitzendingen We kunnen heel veel samen oplossen Dat is óók Afrika Interview met Marijke de Vries over eenzaamheidsaanpak Dementie vangen met levensverhalen Hoogkwartierbewoonster aan het woord Kwartaalrapportage 1: verbinden moet Hoe zou je het vinden om je netwerk uit te breiden? Gedicht over seksueel grensoverschrijdend gedrag Van eigen kracht naar eigenaarschap De route van het ontmoeten Vrijwilligerswerk levert mij eigenwaarde op Moeder en zoon dialogen Valentijn is er voor iedereen Jo-Enna haar kijk op Vreedzaam SROI...regels van de overheid zeker!? Hoe sterker ouderen zijn hoe beter Vrijwilligers werven vrijwilligers Voetbaltournooi op Daan Blij veldje Met Omroep Max door Overschie