wmo radar en Kroepoekfabriek werken samen

De vraagstelling

Hoe kunnen cultuur en welzijn elkaar versterken?

Onze oplossing

wmo radar gaat een vernieuwende samenwerking aan met het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek.

Het succes en de werkwijze van poppodium De Kroepoekfabriek is wmo radar opgevallen. Ook is de financiële uitdaging bekend, vanwege de grote bezuinigingen die zijn ingezet. De kennis en ervaring die De Kroepoekfabriek heeft, is nuttig voor de uitdagingen op maatschappelijk vlak waar wmo radar voor staat. Vanwege deze wisselwerking hebben de twee partijen besloten de handen ineen te steken. wmo radar investeert in de talenten van De KF en de KF deelt hun kennis en tijd.

 

Ondernemende talenten

Dit is één van de vele oplossingen die De Kroepoekfabriek inzet tegen het teruglopende overheidsgeld. KF-Directeur Renske Verbeek ziet het als een logische stap: “We delen onze kennis op het gebied van organiseren, marketing,
techniek, vrijwilligers en cultuur. Hiermee kunnen we geld verdienen om het Vlaardingse poppodium voor jong talent in stand te houden. Ieder bedrijf mag bij ons aankloppen met een creatieve uitdaging. Wellicht kunnen we meedenken in de oplossing, en ondertussen draag je als opdrachtgever bij aan cultuur!”

 

Jeugdwerkloosheid

Het eerste concrete project waarin de Kroepoekfabriek en wmo radar de samenwerking aangaan, is talentontwikkeling van een groep van vijftien werkloze jongeren. Deze jongeren worden door het team van De Kroepoekfabriek klaargestoomd in de vorm van een leeropdracht, om uiteindelijk hun eigen locatie te kunnen beheren. Hierin worden ze getraind door de ervaringsdeskundigen van De Kroepoekfabriek. Techniek, promotie, organisatie, programmeren, alle aspecten komen aan de orde. Het doel is dat de jongeren vol zelfvertrouwen zich klaarstomen om hun eigen locatie te kunnen bemannen. Ondertussen bouwen ze aan een mooi CV voor hun toekomstperspectief.

Zoals directeur Roxana Asmus zegt: “Onze insteek is leren van elkaar. Samen maken we meer mogelijk.” Bijkomend voordeel is, dat we met de Kroepoekfabriek waardevolle kennis kunnen uitwisselen en zo het maximale uit twee verschillende werkvelden halen.

 

Elkaar sterker maken

Met dit uitgangspunt vinden wmo radar en De Kroepoekfabriek elkaar! Roxana Asmus: “Samenwerken met De Kroepoekfabriek is aan de ene kant enorm vernieuwend, en aan de andere kant zó logisch! We vroegen ons al snel af, waarom we niet eerder bij elkaar aan de bel hebben getrokken. De KF is onze schakel cultuur, en wmo radar andersom de schakel in de welzijnswereld. We maken elkaar sterker, we investeren als het ware in elkaar!”

Delen

Meer projecten