Thaiboksschool Oude Westen

De vraagstelling

Hoe kun je vechtsporten als thaiboksen en kickboksen onderdeel maken van een bredere aanpak in de wijk? En hoe kun je een thaiboksschool inzetten op talentwikkeling van jongeren?

 

Onze oplossing

Dat doen we door jongeren uit te dagen om: les te geven, betrokken te raken bij het onderhoud, het schoonmaken en het ontvangen van deelnemers op de school. In een inspirerende omgeving. Want Thaiboksen gaat over discipline, respect en zelfbeheersing.

 

Hard werken en goed voor elkaar zorgen

De kinderen die komen trainen leren om te vechten met zichzelf en voor hun toekomst. Door hard te werken en door goed voor elkaar te zorgen. De meester is Khalid Chennouf. Hij is streng, hij is een vakman, hij houdt van mensen.

 

Op handen gedragen

Hoewel de kranten vol staan met negatieve verhalen over thaiboksen en kickboksen, wordt thaiboksschool Oude Westen met trainer Khalid Chennouf door veel kinderen, jongeren, ouders, ondernemers, wijkagenten, jongerenwerkers, beleidsmakers en politici op handen gedragen.

Ook wij zijn ervan overtuigd dat de thaiboksschool een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen en jongeren in het Oude Westen.

 

Hoe je vechtsport onderdeel maakt van een bredere aanpak

Met dit boekje willen we laten zien wat deze thaiboksschool zo bijzonder maakt. We willen demonstreren hoe je, in plaats van de sport aan banden te leggen, vechtsporten als thaiboksen of kickboksen, onderdeel kunt maken van een bredere aanpak in de wijk. Concrete tips en adviezen helpen je daarbij op weg.

Download het boekje over Thaiboksschool Oude Westen.

Delen

Meer projecten